Δευτέρα 23 Μαρτίου 2020

Τμήμα 2- Εκπαιδευτικό Υλικό


Αγαπητοί γονείς καλή εβδομάδα,
Εύχομαι όλοι να είστε καλά. Στα πλαίσια της ασύγχρονης εξ αποστάσεως εκπαίδευσης κάθε εβδομάδα θα σας αναρτώ προτεινόμενο εκπαιδευτικό υλικό (φύλλα εργασίας, προτεινόμενες δραστηριότητες και εκπαιδευτικές εφαρμογές- παιχνίδια) προκείμενου ο χρόνος που περνούν τα παιδιά στο σπίτι να είναι αξιοποιήσιμος και δημιουργικός. Είναι σημαντικό να υπάρχει συνεχής επικοινωνία μεταξύ μας και να μην χάνεται η επαφή των παιδιών με διάφορες εκπαιδευτικές δραστηριότητες.
Το παρακάτω υλικό αναφέρεται σε ασκήσεις και εκπαιδευτικά παιχνίδια γλώσσας, μαθηματικών και γενικότερων ασκήσεων. Τα παιδιά μας, όμως, εκτός από τις συναπτόμενες ασκήσεις θα μπορούσαν να κάνουν διάφορες δραστηριότητες που θα έχουν απτικά, ακουστικά και οπτικά ερεθίσματα. Για παράδειγμα θα μπορούσατε να αξιοποιήσετε δραστηριότητες εικαστικών με διάφορα υλικά όπως νερομπογιές, κηρομπογιές, πλαστελίνη κ.α. , έχοντας ταυτόχρονα μουσική υπόκρουση. Είναι σημαντικό ο χρόνος των παιδιών στο σπίτι να είναι δημιουργικός και ευχάριστος. Παρακολουθήστε ταινίες με τα παιδιά σας, πείτε τους παραμύθια, ακούστε μουσική μαζί τους και προσπαθήστε να ανακαλύψετε καινούρια κοινά ενδιαφέροντα.
Γλώσσα:
Οι παρακάτω ασκήσεις αναφέρονται στις ενότητες που βρισκόμασταν πριν κλείσει το σχολείο μας και συγκεκριμένα « Επανάληψη στα ζώα της Φάρμας» και «Τα ζώα του Δάσους»
Αρχικά, ο μαθητής βλέποντας τις εικόνες που σας έχω επισυνάψει και με την βοήθεια και καθοδήγηση σας θα κάνει κατονομασία των ζώων. Στη συνέχεια για την εξάσκηση της γλωσσικής κατανόησης θα μπορούσε να γράψει στο τετράδιο της γλώσσας τα ζωάκια που του υπαγορεύετε. Αφού γίνει η υπαγόρευση, για την εξάσκηση της δεξιότητας αντιγραφής, ο μαθητής θα μπορούσε να αντιγράψει μέχρι πέντε φορές τα παραπάνω ζωάκια.
 Εν συνεχεία σας έχω επισυνάψει διάφορα φύλλα εργασίας τα οποία θα μπορούσε ο μαθητής να δουλέψει κατά της διάρκεια της εβδομάδας (κρυπτόλεξα, αντιστοίχιση εικόνων, συμπλήρωση κενών).
Εκπαιδευτικές διαδικτυακές εφαρμογές που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε:
https://www.babalonia.com/el/more_jungle (Μπορείτε να κατεβάσετε την εκπαιδευτική εφαρμογή δωρεάν από το κινητό ή το τάμπλετ σας)
Φύλλα εργασίας Γλώσσας:
 

Μαθηματικά:
Οι παρακάτω ασκήσεις αναφέρονται στις ενότητες που βρισκόμασταν πριν κλείσει το σχολείο μας και συγκεκριμένα « Πρόσθεση- Αφαίρεση μονοψήφιων αριθμών» και «Γνωρίζω τους αριθμούς μέχρι το 100».
Εκπαιδευτικές διαδικτυακές εφαρμογές που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε:
Φύλλα εργασίας Μαθηματικών:
 

Χρώματα και Σχήματα:
Τα επισυναπτόμενα φύλλα εργασίας έχουν σκοπό την εξάσκηση του μαθητή στην ανάπτυξη και βελτίωση του οπτικοκινητικού συντονισμού και δεξιοτήτων λεπτής κινητικότητας.
Ο μαθητής για τα παρακάτω φύλλα εργασίας θα χρειαστεί μαρκαδόρους, ψαλίδι και μολύβι. Με τη βοήθεια και την καθοδήγηση σας ο μαθητής καλείται να εκτελέσει προγραφικές ασκήσεις, αντιστοίχιση εικόνων, χρωματισμός σχημάτων, αναγνώριση χρωμάτων- σχημάτων.
Εκπαιδευτικές διαδικτυακές εφαρμογές που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε:

https://www.babalonia.com/el/more_jungle (Μπορείτε να κατεβάσετε την εκπαιδευτική εφαρμογή δωρεάν από το κινητό ή το τάμπλετ σας)
Φύλλα εργασίας:
 


Για οποιαδήποτε απορία ή διευκρίνιση μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μου στο προσωπικό μου email : gwgwkarabatsou@gmail.com .
Καλή συνέχεια,
Η εκπαιδευτικός του τμήματος 2
Καραμπάτσου Γωγώ


























Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου